Betaalmogelijkheden

betaalmogelijkheden

Reis je binnenkort naar Turkije? Denk dan aan ‘t Turkse visum. Vanaf 2014 is het online visum door de regering van Turkije ingevoerd waardoor je het visum niet meer op de luchthaven kunt aanschaffen. Regel dit dus zelf op tijd en via het internet! Een goede voorbereiding is het halve werk.

Een belangrijk voordeel van het aanvragen van een e-visum voor Turkije is dat je niet meer in lange wachtrijen op de luchthaven hoeft te wachten. In het bezit van een e-visum kun je nu direct naar de paspoortcontrole en snel genieten van je vakantie.

Het e-visum aanvragen

Je kunt het e-visum aanvragen bij de officiële site van de Turkse overheid, maar ook bij verschillende visum aanbieders. Als je een e-visum voor Turkije gaat aanvragen is het belangrijk om te controleren of je een paspoort of identiteitskaart hebt die nog 60 dagen geldig is na je terugkomst uit Turkije. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig om een nieuw document aan te vragen. Is het document in orde dan kun je het aanvraagformulier invullen met je NAW gegevens. Deze moeten precies overeenkomen met de gegevens in je paspoort/ID-kaart. Nadat je gegevens zijn verstuurd ontvang je een betalingsopdracht.

Op welke manieren kun je het e-visum betalen?

Kies je voor het aanvragen van je e-visum bij de Turkse overheid, dan moet je er rekening mee houden dat alles hier in het Engels gaat. Dus je vult het aanvraagformulier in het Engels in. Daarnaast kun je ook alleen met een Credit Card betalen. Bij de vele online aanbieders van e-visa, zijn er meer betalingsmogelijkheden mogelijk. Dit is per aanbieder verschillend. Ben je op zoek naar een bepaalde betaalmanier, dan is het verstandig om wat rond te surfen en te kiezen voor een aanbieder die deze betaalmogelijkheid aanbiedt. Pas wel op; sommige aanbieders vragen extra kosten voor het aanbieden van diverse
betalingsmogelijkheden.

De meest gebruikte betaalmethodes

Betalen van je e-visum is veilig. Vrijwel alle aanbieders van e-visa voor Turkije gebruiken een beveiligde (SSL)verbinding en de betaling verloopt via deze beveiligde verbinding. Bij vele aanbieders kun je kiezen voor de betalingsmethoden;

  • CreditCard
  • IDEAL; als je voor deze optie kiest dan kies je voor het betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig. Betalen met IDEAL kan meteen, je hoeft zich niet te registreren of een account aan te maken. Na je keuze voor IDEAL wordt je automatisch naar je vertrouwde bankomgeving geleid en volg je de stappen zoals je normaal doet bij het internetbankieren.
  • Bankoverschrijving; De oude vertrouwde manier om geld over te maken. Houdt wel in de gaten dat het langer duurt voordat je het e-visum ontvangt.
  • PayPal; als je op deze manier wilt betalen dan moet je een account aanmaken bij PayPal. Daarmee maak je een rekening aan. Om in te loggen gebruik je een eigen e-mailadres.
  • Mister Cash; dit is een betaalmethode voor Belgen. Bij deze betaalmethode reken je af in je eigen vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank.

Zodra het visum is geregeld ontvangt je het visum in je mailbox. Op elk e-visum staat een unieke QR-code en een unieke barcode vermeld. Zodra je het e-visum ontvangt in je mailbox moet je deze nog printen en bewaren. Dit geprinte visum moet je bij je hebben bij je vertrek naar Turkije.