Top 10 bezienswaardigheden Turkije

Turkije biedt een rijkdom aan verschillende bezienswaardigheden voor reizigers. Van de door koepels en minaretten gevulde skyline van Istanbul tot aan de Romeinse ruïnes langs de westelijke en zuidelijke kusten, de stranden van Antalya en de badplaatsen aan de Middellandse Zee tot aan de mistige bergen van de Oost-Zwarte Zee. Hieronder een opsomming van de 10 mooiste bezienswaardigheden;

Hagia Sophia
Waarschijnlijk de meest bekende toeristische attractie in Turkije, de Hagia Sophia in Istanbul. Gebouwd in de zesde eeuw na Christus door de Byzantijnse keizer Justinianus, werd het gebouw omgebouwd tot een moskee. Met een opmerkelijke architectuur en een prachtige mix van Byzantijnse en islamitische versieringen, is de Hagia Sophia een prachtige bezienswaardigheid.

Efeze
Turkije heeft nog veel oude steden en een van de meest populaire is Efeze. Het bevat een aantal van de best bewaarde Griekse en Romeinse ruïnes in de wereld.

Cappadocië
Een van de meest intrigerende en fascinerende toeristische attracties van Turkije is Cappadocië. Dit sprookjesachtige gebied, met rotsen in de vorm van puntmutsen en zogeheten `feeënschoorstenen`, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes trekt elk jaar meer bezoekers.

Topkapi Paleis
Deze vijftiende-eeuwse voormalige residentie van de Ottomaanse sultans, het Topkapi-paleis in Istanbul is een enorme, sierlijk paleis. Een UNESCO World Heritage site. Eén van de top attracties in Turkije.

Anzac Cove
Dit is een gedenkplek voor de gesneuvelden van de Ottomaanse troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier vind je gedenktekens, musea en begraafplaatsen die je kunt bezoeken en je kunt leren over de sombere geschiedenis.

Basilicacisterne
Een verborgen juweeltje die vaak over het hoofd gezien. Het is een oud en ondergrondse wonder en één van de beste Byzantijnse bezienswaardigheden van Istanbul. Een voormalige water opvang ruimte die is samengesteld uit imposante zuilen, gewelfde plafonds en zelfs sierlijk houtsnijwerk van de oude goden.

Troje
Deze legendarische stad nodigt je uit om haar muren te verkennen en een wandeling te maken rond de straten, huizen en theaters. Hier hebben de beroemde gebeurtenissen plaatsgevonden die zijn beschreven door Homerus.

Bodrum kasteel
Een imposante toeristische attractie in een van de meest populaire resorts van Turkije, is het kasteel in Bordrum. Deze indrukwekkende 15e-eeuwse citadel werd oorspronkelijk gebouwd door ridders en vandaag is er een fascinerende Museum van Onderwater Archeologie te vinden.

Blauwe Moskee
De schilderachtige aanblik van de Blauwe Moskee imponeert zelfs de meeste geharde toerist. Gebouwd door de jonge sultan Ahmet I, werd de Blauwe Moskee ontworpen om te concurreren met de Hagia Sophia. Het interieur is net zo groots en omvat veel mooie blauwe tegels die dit prachtige gebouw haar naam gaven.

Aspendos Romeins theater
Een van de best bewaarde Romeinse theaters ter wereld, is deze charmante oude constructie die nog steeds plaats geeft aan maximaal 15.000 mensen en gastheer is voor een jaarlijks zomerfestival.