Visum Turkije voor kinderen

Vanaf november 2014, kan je alleen online een visum voor Turkije aanvragen. Het zogenaamde e-visum. Deze kun je aanvragen via de officiële site van de Turkse overheid op https://www.evisa.gov.tr/en. Deze website is wel Engelstalig en je kunt alleen betalen met een Creditcard. Ook kun je een e-visum aanvragen bij verschillende online e-visum aanbieders. Deze bedrijven kennen meerdere betalingsmanieren en je kunt hier alles in het Nederlands regelen. Het nadeel is dat deze aanbieders vaak wel duurder zijn omdat ze onkostenvergoeding vragen voor de extra betalingsmanieren en het beveiligen van hun site.

Een e-visum is verplicht voor alle reizigers, dus ook voor kinderen!

Ook kinderen hebben een visum nodig voor Turkije. Dit geldt zelfs voor baby’s. Omdat kinderen tegenwoordig ook een eigen paspoort nodig hebben, zijn zij ook verplicht om zich te kunnen identificeren met grensdocumenten waaronder een visum. Hierdoor moet elk kind en zelfs elke baby een eigen visum hebben om toegang te kunnen krijgen tot Turkije. Heeft het kind geen visum, dan komt het Turkije niet in. Dus regel ook de visa voor je kinderen op tijd.
Vraag je voor jezelf een visum aan dan is het heel simpel om een visum voor je kind aan te vragen door op de knop “meerdere visa aanvragen” te drukken. Het visum is 180 dagen geldig en je kunt maximaal 90 dagen met dit visum in Turkije verblijven. Het is mogelijk om meerdere keren met dit visum af te reizen naar Turkije. Willen jij en je kinderen langer dan 90 dagen verblijven in Turkije dan moet je een Ikhamet aanvragen. Dit is een verblijfsvergunning en kun je alleen aanvragen via het Turkse consulaat.